menu

Grup de Violes

Grup de Violes (Direcció: Xavier Garcia)

El Grup de Violes és una formació instrumental de corda formada per alumnat de viola de Grau Professional, Formació Musical Avançada i ex-alumnes, oberta també a col·laboracions amb d’altres músics i instruments.

La seva finalitat és la d’explorar, conèixer, donar a conèixer i gaudir d’un repertori musical ampli i variat amb obres escrites o adaptades per a 2, 3, 4 o més violes.

La dinàmica habitual consta d’assajos i concerts. Els assajos tenen com a objectiu la preparació d’un repertori musical determinat tot fent servir i desenvolupant les tècniques necessàries per assolir els reptes. Entre d’altres aspectes es posa en valor la responsabilitat, el treball en equip, l’escolta activa, l’actitud davant el fet musical i el gaudi.

D’altra banda, els concerts són una activitat principal que els permet experimentar i gaudir de la interpretació musical de grup, en llocs públics i situacions diverses i a la vegada difondre la música arreu de manera presencial i directa.

Des de la seva fundació han realitzat, entre d’altres, actuacions al CMMM, Al Teatre Kursaal, a l’Ajuntament de Manresa, a la Cova de Sant Ignasi, a Castellnou de Bages o a l’Hospital de Sant Joan de Déu dins del programa Música en Vena.

El Grup de Violes va néixer el curs 2019-2020 de la mà del professor de viola Xavier Garcia, qui n’és l’actual director.