menu

Orquestra Infantil

Orquestra Infantil del CMMM "Llum de Manresa" (Direcció: Xavier Garcia)

L’Orquestra Infantil “Llum de Manresa” és una orquestra de corda i està formada per alumnat de violí, viola, violoncel i contrabaix de nivell de tercer i quart de Formació Musical Bàsica. Malgrat tot, sempre que és possible, també s’obre la participació a d’altres instruments en qualitat de reforç o solistes.
És una orquestra pensada per al propi alumnat i té un caràcter bàsicament pedagògic. Per aquesta raó l’estabilitat de la plantilla varia cada curs.

Els objectius pedagògics de l’Orquestra Infantil són els següents:

1. Gaudir de la música feta en grup.
2. Conèixer els elements bàsics de l’orquestra, tant d’estructura com
de funcionament.
3. Participar activament i disciplinadament en les activitats de
l’orquestra.
4. Prendre consciència del treball orquestral com a treball d’equip.
5. Aprendre a valorar i ser respectuós, tant amb el treball dels companys com amb la pròpia aportació.

L’activitat pròpia de l’orquestra són els assajos i els concerts. Els assajos són setmanals i tenen una durada de 90 min. i es realitzen un mínim de 5 concerts al llarg del curs.
Entre d’altres activitats que desenvolupa l’Orquestra Infantil cal destacar els intercanvis amb orquestres infantils del país i activitats amb una projecció social com els concerts didàctics, concerts als barris i concerts a residències d'avis.

L’Orquestra Infantil “Llum de Manresa” del Conservatori Municipal de Música de Manresa va néixer el curs 2002-2003 de la mà de la professora de violí Àngels Casas. A partir del curs següent 2003-2004 i fins l’actualitat el seu responsable és el professor de viola Xavier Garcia.