menu

Proves d'accés

Informació de les proves d'accés als ensenyaments de grau professional

Per accedir als estudis reglats de Grau Professional cal superar una prova d'accés al curs que més s'adeqüi al nivell de la persona que es presenta. Aquesta prova està regulada pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Orientacions per a les proves. Curs 2024-2025

Prova específica d'accés a primer curs

Aquí podeu consultar els continguts, mostres i orientacions per a la prova d'accés a primer curs, establerts pel departament d'Educació de la Generalitat

Primera part. Llenguatge musical, audició i cant coral

Inclou tres apartats:

  1. Entonació, ritme i lectura.
  2. Educació de l'oïda.
  3. Audició, l'anàlisi i creació.

La direcció general competent en la matèria ha d'elaborar aquest exercici, el qual es realitzarà a tots els centres en el dia i a l'hora que es determini a la convocatòria anual de les proves específiques d'accés.

Segona part. Instrument
Consta de dos exercicis:

Primer exercici: interpretar a vista un fragment musical inèdit senzill de vuit compassos.

Segon exercici: D'acord amb el que s'indiqui al document d'Orientacions per a la prova específica d'accés als ensenyaments de grau professional de música. Primer curs

a) Per a totes les especialitats, excepte percussió: interpretar tres estudis/obres d'un repertori format per cinc estudis/obres triats per la persona aspirant,
b) Per a l'especialitat de percussió, interpretar cinc peces triades per la persona aspirant.

Prova d'ccés a cursos diferents de primer

Podeu consultar els continguts específics de les dues parts de la prova per a cada especialitat als enllaços de la dreta.

Primera part. Llenguatge musical o harmonia

Consisteix a respondre preguntes referides als objectius de Llenguatge musical o harmonia que consten al Decret 25/2008, de 29 de gener.

Segona part. Instrument

Consta de dos exercicis:

Primer exercici: interpretar a vista un fragment musical inèdit senzill de vuit compassos.

Segon exercici:
a) Per a totes les especialitats, menys la percussió, consisteix a interpretar quatre estudis/obres d'un repertori format per sis estudis/obres triat per la persona aspirant, d'acord amb les indicacions que estableixi cada centre.

b) Per a l'especialitat de percussió, consisteix en interpretar sis estudis/obres d'un repertori triat per la persona aspirant, d'acord amb les indicacions que estableixi cada centre.

c) Per l'especialitat de cant, interpretar obres en algun dels idiomes propis del repertori de l'especialitat de cant.


CONTINGUT DE LES PROVES I PONDERACIÓ DE LES PARTS PER CALCULAR LA QUALIFICACIÓ

La prova específica d'accés consta de dues parts, una de llenguatge musical i una altra d'instrument. Les parts s'han de qualificar de zero a deu punts i cal una qualificació mínima de cinc punts en cadascuna per a l'establiment de la nota global.

Les qualificacions s'han de puntuar de zero a deu punts amb un decimal com a màxim.

La qualificació global és la mitjana aritmètica simple de les puntuacions obtingudes en cada part.

En cas que en el decurs de la realització de les proves d'accés s'apreciï que la persona aspirant pot acreditar un nivell corresponent a un curs diferent per al qual ha sol·licitat la realització de la prova, si el centre disposa de places vacants, li podrà oferir la possibilitat de completar la prova per al curs que correspongui.